Tarieven

Tarieven
 

Cliënten van wie het inkomen en het vermogen ligt beneden de grenzen die gesteld worden in de Wet op de Rechtsbijstand, kunnen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp. Meer informatie over de inkomensgrenzen en andere voorwaarden voor toekenning van gefinancierde rechtshulp kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Indien uw aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand door de Raad voor Rechtsbijstand wordt goedgekeurd, blijven uw advocaatkosten beperkt tot een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van de aard van uw zaak en uw inkomen. Meer informatie vindt u op www.rechtsbijstand.nl.

Indien u niet aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand behandelen wij uw zaak in principe op basis van een vooraf overeengekomen uurtarief. Dit tarief is mede afhankelijk van de aard en complexiteit van uw zaak en ligt voor particulieren tussen € 125 en € 200 per uur, exclusief 21% BTW.  In sommige gevallen is het mogelijk om afspraken te maken over een vast bedrag waarvoor de zaak wordt behandeld. U weet dan van te voren precies welke advocaatkosten u kunt verwachten.

Naast de advocaatkosten moet u rekening houden met kosten voor het voeren van gerechtelijke procedures (griffierechten), bijkomende kosten (voor het opvragen van stukken bij de Burgerlijke Stand, aangetekend verzenden van documenten, inschakelen van deskundigen e.d.) en een mogelijke proceskostenveroordeling. Wij zullen u aan het begin van een zaak altijd zo volledig mogelijk informeren over de kosten waar u rekening mee dient te houden.

Van Kempen c.s. Advocaten

Contactgegevens

Van Kempen c.s. Advocaten
Postbus 10282
1001 CC Amsterdam
T: 020-6385150

Bezoekadres:
Keizersgracht 62
1015 CS Amsterdam
Routebeschrijving >