Nieuws

Nieuws van Van Kempen c.s.

Klik op de titel van het nieuwsbericht voor het uitgebreidere bericht.

 


Vertrek Ariane Hendriks

Gepubliceerd: 26/12/2023
Na ruim vijftien jaar als familierechtadvocaat werkzaam te zijn geweest bij Van Kempen cs Advocaten verlaat Ariane Hendriks ons kantoor en de advocatuur. Met ingang van januari 2024 gaat zij werken als docent familierecht aan de universiteit van Tilburg. Ze blijft tevens actief als docent bij aanbieders van permanente educatie aan advocaten. Al haar lopende dossiers zijn overgedragen aan andere advocaten; cliënten en wederpartijen zijn hierover geïnformeerd.

Reactie ‘kind 2’ op vrijspraak leerkracht Cheider

Gepubliceerd: 08/02/2021
Vandaag heeft het gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in de zaak waarin een leerkracht van de Joodse school het Cheider werd vervolgd voor seksueel misbruik van een aantal leerlingen.
Margreet de Boer van van Kempen c.s. Advocaten stond in deze zaak een aantal slachtoffers bij, onder wie de jongen die als eerste melding maakte van het misbruik, destijds 13 jaar oud. In de strafzaak werd hij aangeduid als kind 2.
Kind 2 was, gesteund door familie en vrienden, bij de uitspraak aanwezig.
Lees verder door op de titel van dit bericht te klikken.

Niet vingerwijzen, maar samenwerken

Gepubliceerd: 13/01/2021
In het Parool van 11 januari jl. schreef Niels Brink van Jeugdbescherming Amsterdam een kritisch stuk over de opstelling van advocaten in conflictueuze scheidingen. Ariane Hendriks reageert. Klik voor de link op de titel van dit nieuwsbericht.

Cursus actualiteiten alimentatie

Gepubliceerd: 13/01/2021
Samen met Ingrid Vledder verzorgt Ariane Hendriks op 23 maart 2021 weer een actualiteitencursus alimentatie.
Klik op de titel voor meer informatie.

Familie mediation / scheidingsbemiddeling

Gepubliceerd: 07/01/2021
Met ingang van 2021 biedt Van Kempen c.s. Advocaten ook familie-mediation en scheidingsbemiddeling aan.
Margó Spelschoor, die al langer als scheidings-bemiddelaar optreedt, heeft in het afgelopen jaar een opleiding als mediator gevolgd.
Zij kan nu ook als mediator optreden. Dat kan in combinatie met een advocaat-scheidingsbemiddelaar van ons kantoor, of van een ander kantoor.

Voor meer informatie: klik op de titel van dit nieuwsbericht.

Huiselijk Geweld in het Familierecht

Gepubliceerd: 22/12/2020
Ariane Hendriks schreef voor de website van de Vereniging voor Vrouw en Recht een artikel over hoe er binnen de praktijk van het familierecht wordt omgegaan met huiselijk geweld. En of dat in overeenstemming is met de verplichtingen in het Verdrag van Istanbul (klik op de titel van dit bericht om verder te lezen).

Misbruik in de kunstwereld

Gepubliceerd: 09/11/2020
Op 31 oktober publiceerde NRC handelsblad een groot artikel waarin wordt beschreven hoe een Nederlandse kunstenaar jarenlang mensen -veelal vrouwen- heeft geïntimideerd, aangerand, verkracht en mishandeld.
Margreet de Boer van Van Kempen c.s Advocaten staat als slachtofferadvocaat een aantal van de slachtoffers bij die aangifte hebben gedaan bij de politie. Zij wachten het onderzoek van de politie af.

Achter de schermen van een familierechtkantoor

Gepubliceerd: 28/08/2020
Vorig jaar heeft een journalist van het FD een aantal keren meegekeken bij ons op kantoor, en enkele van onze advocaten geïnterviewd. Het heeft een mooi artikel opgeleverd: 'Achter de schermen van een familierechtkantoor'.
Klik voor de link door op de kop van dit bericht.

Corona en Co-ouderschap

Gepubliceerd: 10/04/2020
Ouders Online geeft in een artikel antwoord op veelgestelde vragen over de impact van de Corona-maatregelen op een zorgregeling bij co-ouderschap. Ariane Hendriks werkte mee aan dit artikel.

Maatregelen i.v.m. Coronavirus

Gepubliceerd: 16/03/2020
In verband met maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus ontvangen we geen cliënten op kantoor. Ook ons secretariaat is gesloten.
De telefoon wordt doorgeschakeld naar een externe telefoondienst; u kunt hier een terugbelverzoek doen.

De advocaten werken zoveel mogelijk thuis en zijn per email bereikbaar.
Zodra uw advocaat weet of een zitting doorgaat informeert zij u hierover. Uw advocaat neemt ook contact met u op over het al dan niet doorgaan van afspraken.
U hoeft hierover niet te bellen.

Bent u nog geen cliënt en wilt u mogelijk gebruik maken van onze diensten? U kunt gebruik maken van het contactformulier. Leg daarbij uw situatie en uw hulpvraag zo duidelijk mogelijk uit. U hoort zo spoedig mogelijk van ons of een van de advocaten u kan bijstaan.

Bijeenkomst Herziening Partneralimentatie

Gepubliceerd: 27/11/2019
Op 13 december 2019 organiseert de Vereniging voor Vrouw en Recht Clara Wichmann een bijeenkomst over de Wet herziening partneralimentatie. Ariane Hendriks, advocaat bij Van Kempen c.s. Advocaten, is een van de sprekers.

Actie Gefinancierde Rechtsbijstand

Gepubliceerd: 23/10/2019
Van Kempen c.s. Advocaten doet mee aan de 'werkstaking' van strafrecht- en familierecht-advocaten tegen de plannen van minister Dekker op het gebied van de gefinancierde rechtsbijstand. Ook onze advocaten zullen de eerste twee weken van januari als verhinderd doorgeven, en in die weken dus geen zittingen doen.

Nieuwe regels voor duur partneralimentatie

Gepubliceerd: 23/05/2019
Met ingang van 1 januar1 2020 gelden er nieuwe regels voor de duur van partneralimentatie.
Ariane Hendriks, advocaat bij Van Kempen c.s. Advocaten, schreef hierover een artikel voor Ouders.nl.
Klik op de kop van dit nieuwsbericht voor de link naar het artikel

Scheidingsteam Ouders Online

Gepubliceerd: 03/05/2019
Twee advocaten van Van Kempen c.s. Advocaten nemen deel aan het nieuwe scheidingsteam van Ouders Online. Klik op de titel van dit bericht voor meer informatie en link.

Nieuws over het wetsvoorstel partneralimentatie

Gepubliceerd: 26/10/2018
Ariane Hendriks (advocaat bij Van Kempen c.s. Advocaten)en Ingrid Vledder (advocaat bij Reach Advocaten) schreven eerder al over het wetsvoorstel tot herziening van de partneralimentatie. Inmiddels is het wetsvoorstel weer veranderd (derde nota van wijzigingen). In een blog leggen de twee auteurs uit wat er aan het wetsvoorstel is veranderd en wat de gevolgen voor de praktijk zullen zijn.

Scheiden, en de kinderen dan?

Gepubliceerd: 13/06/2018
Vanuit de werkgroep Complexe scheidingen van de gemeente Amsterdam hebben Margó Spekschoor (advocaat Van Kempen c.s. Advocaten) en Marieke Lips (kindbehartiger en bijzonder curator in jeugdzaken) cursussen gegeven over het inschakelen van professionals die bij scheidingen het belang en de stem van het kind kunnen vertegenwoordigen.
Duidelijk werd dat veel deskundigen die met gescheiden mensen werken niet precies weten wat een Kindbehartiger en een bijzonder curator in jeugdzaken doen, en wat het verschil is tussen beiden. Voor hen hebben Margó Spekschoor en Marieke Lips een handleiding geschreven voor het inschakelen van beide professionals; zodat het belang van en de stem van het kind in de scheiding optimaal vertegenwoordigd kan worden.
Klik op de titel van dit nieuwsbericht voor de tekst van de handleiding.

Privacy Verklaring bijgewerkt

Gepubliceerd: 05/06/2018
De Privacy Verklaring is bijgewerkt. Het betreft alleen redactionele wijzigingen.

Reactie op veroordeling leraar Joodse school

Gepubliceerd: 22/05/2018
De cliënten van advocaat Margreet de Boer hebben met gemengde gevoelens kennis genomen van de veroordeling van een leraar aan een Joodse school vanwege seksueel misbruik.

Verklaring namens (ouders van) slachtoffers misbruik Joodse school

Gepubliceerd: 03/05/2018
Van 16 t/m 19 april 2018 vond de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak tegen een voormalig docent van een Joodse school in Amsterdam wegens seksueel misbruik van een aantal leerlingen.
Margreet de Boer van Van Kempen c.s. Advocaten trad in deze zaak op als advocaat van een aantal (ouders van) slachtoffers.
Zij heeft tijdens de strafzaak namens de ouders een spreekrechtverklaring voorgelezen.
Daarnaast heeft zij de rechtbank gevraagd om ook in tweede termijn (na het requisitoir van het OM en het pleidooi van de advocaat van de verdachte) namens haar cliënten nog kort te mogen reageren. Dat werd door de rechtbank niet toegestaan.
In dit bericht de verklaring zoals die is voorgelezen, en de punten die Margreet de Boer namens haar cliënten in tweede termijn naar voren had willen brengen.
De uitspraak in de zaak wordt verwacht op 22 mei.

Oprichting Landelijke Vereniging Familierecht Advocaten

Gepubliceerd: 15/12/2017
Door een aantal advocaten, werkzaam in het personen- en familierecht, is het initiatief genomen om een nieuwe specialisatievereniging op te richten: de Landelijke Vereniging Familierechtadvocaten (LVFA). Ariane Hendriks van Van Kempen c.s. Advocaten is één van de initiatiefnemers.

Familierechtadvocaten wordt gevraagd een korte enquête in te vullen.
2 of 21
Van Kempen c.s. Advocaten

Contactgegevens

Van Kempen c.s. Advocaten
Postbus 10282
1001 CC Amsterdam
T: 020-6385150

Bezoekadres:
Keizersgracht 62
1015 CS Amsterdam
Routebeschrijving >