Reactie op veroordeling leraar Joodse school

Vandaag heeft de Rechtbank Amsterdam een voormalige leraar van de Joodse school het Cheider veroordeeld omdat hij in 2012 een toen 13-jarige leerling seksueel heeft misbruikt.
De leraar is vrijgesproken van het seksueel misbruik van enkele andere – jongere- leerlingen.
Zie hier het nieuwsbericht van de rechtbank en de uistpraak.

Margreet de Boer van Van Kempen c.s. Advocaten stond als slachtofferadvocaat de toen 13-jarige jongen bij, en de ouders van enkele jongere leerlingen.
De cliënten van Margreet de Boer hebben met gemengde gevoelens kennis genomen van de uitspraak van de rechtbank.
Er is tevredenheid over de veroordeling en het beroepsverbod.
Maar er is teleurstelling en onbegrip over de vrijspraak ten aanzien van de jongere kinderen.

Het mag duidelijk zijn dat de toen 13-jarige jongen zich met de uitspraak gehoord voelt, en erkend in zijn slachtofferschap. Met de toegekende schadevergoeding voelt hij zich serieus genomen.

De ouders van de andere leerlingen voelen zich daarentegen onbegrepen. Zij vinden het gezien de context onterecht dat de massages van de kinderen niet als ontuchtig worden bestempeld, en dat de rechtbank tot het oordeel komt dat niet voldoende kan worden vastgesteld dat de door hun kinderen afgelegde verklaringen betrouwbaar zijn.
Deze ouders zouden graag zien dat het Openbaar Ministerie op die punten hoger beroep aantekent tegen de uitspraak van de rechtbank. Margreet de Boer zal de wensen van haar cliënten onder de aandacht brengen van het OM.

Daarnaast zal Margreet de Boer met haar cliënten in overleg treden over mogelijke juridische vervolgstappen tegen de school.

Zie ook de eerdere verklaring namens de (ouders van) slachtoffers seksueel misbruik Joodse school

Van Kempen c.s. Advocaten

Contactgegevens

Van Kempen c.s. Advocaten
Postbus 10282
1001 CC Amsterdam
T: 020-6385150

Bezoekadres:
Keizersgracht 62
1015 CS Amsterdam
Routebeschrijving >